Nov 12, 2014, 11:38 PM

Алтернатива 

  Poetry » Civilian
432 1 1

Алтернатива

 

Светините в България са поругани...

Просташка чалга и кичозна пошлотия!

От тежък срам черви се родното ни знаме...

Набръчкало се цяло, плаче за ютия...

 

Законът - ловко запокитен в трета глуха.

Наместо дъхави цветя, расте татул.

Отвред обгръща ни помия, смрад и мухъл.

Тече отровата - словесният разгул.

 

Все по-дълбоко става българското блато.

Обърнеш се - спасителният бряг - далеч.

За някои мълчанието стана злато,

а други мамят ни със популистка реч.

 

Наслушахме се на лъжи на политици,

които гледат само да напълнят джоб.

Народът - без права - и то по дефиниция,

превърнат от властта в безличен жалък роб.

 

Тъмнеят днес националните светини

и стана мрачно, сякаш тука е вертеп.

Алтернативата - през ада да преминем,

или да сложим на Родината си креп.

© Върбан Колев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Отново страхотно попадение. Стилът ти много ми допада! А относно последните два стиха - ами, че тя Родината отдавна си е сложила креп - не е нужно ние да й го слагаме... Поздрав!
Random works
: ??:??