Feb 5, 2015, 9:24 PM

Ангелски песнопения 

  Poetry
935 0 3

Ангелски песнопения

На кого днес е в служба
най-високото "Седмо небе"?
И кому ли слугуват -
толко ангели с чисти криле?

Де да бях и аз бял -
ялов камък с цвят на яйце.
Сгушен в свойте пера,
да не чувствам отвътре сърце.

Този дар е жесток!...
и усещам, че нещо му куца.
Бих го върнал на Бог,
но съм падащ - халеева буца.

Като стар календар -
аз не мога и ден да измоля.
От часовник по-стар -
тръгвам, спирам - по моя си воля.

Във кръвта с химикал -
маниашки напирам да пиша.
Толко нефт съм изял...
че се паля от всяка въздишка!

Яхнал смога нечист -
със катранени рани рисувам,
върху белия лист -
пържа мазни души, а гладувам.

Паднал ангел съм аз -
срещу дяволи в Ада изправен.
Със фалцет на герак -
се опитвам да бъда забавен.

Идеалното зло
разпределя по "Тайни вечери" -
кръв от Сина, месо...
неугодни на Бог далавери.

Дайте прибор пред мен! -
огладнял пацифизма бледнее.
Злобно гледам фламбето -
още диша... сърцето на Змея.

© Борис Борисов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво!
    Талант е да опишеш с думи действителността и да изявиш човешката си позиция по човешки!
  • Поздрави, дяволче
  • Чудесно написано, истинско и докосващо! Колко тъжно до тази красота да
    продължава да ни застрашава побеснелия змей и ние да сме безсилни!
    Нима всички са глухи за Божия глас?
    Поздрав за прекрасната тема. Ведър ден!
Random works
: ??:??