Feb 22, 2023, 11:35 AM

Апатия 

  Poetry » Other
221 0 0

Ядът в мен пирува,

яко ми се мърсува.

 

Много луд купон бушува,

душата ми за него уж жадува.

 

Ала, не е доволна от този пир,

нуждае се от елексир.

 

Къде ще го дири се пита,

направо ѝ се умира.

 

Кога ще се успокои?

Много е уморена!

Тъгува примирена.

 

 

Апатията ме завладява.

По вените ми тя пълзи…

Усещам я – искам тя да ме утеши.

 

С апатия ли ще продължа живота си сега,

или да забия нож в гръдта.

 

Ще остана в мрака.

Ще постоя в него.

Ще го обикна.

Ще свикна.

 

Когато очите привикнат с тъмнината,

ще ме озари светлината.

© Симона Господинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??