Ако нуждата за
отмъщение смениш
за нужда от любов,
за кратък миг на
откровение, дали
денят не ще е толкова
суров?
Нали вълшебството
на любовта е лек
за всички негативи,
трябва само малко
добрина и мисли
мъдри и красиви?
А омразата е бич
злокобен, като проказа
умъртвява същността,
веднаж поддал ù се,
не можеш да изпиташ
обичта.
Без обич си обречен
бавно да умираш
в агония, захвърлил
любовта небрежно,
ще проумееш, че не е
ирония.
Дилемата любов или
омраза е само твой
свободен избор,
сърцето ти на разумът
да каже - отпивай от
Божествения извор.
Тогава светлината
на звездите ще блести
в най-тъмните ти нощи,
глух ще си за думи зли,
сляп за клевета
и пошлост.
А любовта в прегръдка
приютила те веднаж,
не ще те изостави,
макар омразата около
теб да вилнее
безпощадна.
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.
"А омразата е бич
злокобен, като проказа
умъртвява същността,
веднаж поддал ù се,
не можеш да изпиташ
обичта."
Това е точно така!