Jul 8, 2006, 8:02 AM  

Аритмия 

  Poetry
575 0 0

На Пеньо Пенев

 

Безумие и крах –

Апокалипсис в действие.


Бездействие от страх –

кощунствено плебейство.

 

Юдейство!


Mир и прах

на всяко чародейство,

което в този свят,

е равно на злодейство!

 

В душата ми звънят

камбани неизпипани.


В беззвучен гръм зоват

нечути и непитани.


Какво, че има град?

Какво, че има жители?


Камбаните звънят.

Задъхват се, от викане.

 

Безсмислен апостроф –

подобен е на кихане.


Нали, към всяко хлипане

животът е суров –

в дълбокия му ров

прегракнало, до хрипане,

откликва само ехото

с гробарски послеслов.

 

Затвориш ли очите си

редят се изненадите.


Редят се и наградите,

поднесени на длан.

 

Какво, че нявга, някои,

горили са на кладите?

 

Какво, че днеска младите,

сме старци в едър план?

 

Затваряйте очите си!

Заключвайте сърцата си!

Издигайте преградите

сред сградите,

без плът!


Но, колкото да зидате 

каквото да изваяте,

човек все пак, остава

“тоз, който е на път”.

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??