Аритмия
запознах се
с поредното без(раз)личие
(бе препускало през живота си
като конче с капаци)
като всяко новооткрито двуличие
свикнало най-тактично да съветва
(всеки път в гръб без да ги различи)
как се осмислят нещата
представете си (моля)
моята част от житейската сцена
и очаквайте
диригентът да ми махне свойски
за да се впиша
в аранжираната от друг
модерна пиеса
само
със скромния звук
който издава трепетът на сърцето ми
и
тогава когато
най-искрено
някой в пре-пълната зала очаква
да открие къде Любовта все още
за него се бори
аз
вместо кураж да му дам
с нечие лицемерие (примерно) споря
разпознах се
с това
без(раз)личие
и Ви моля
щадете Артиста
(той пулсира и във вашата собствена гръд)
другото
драснато е и се нарича Живот
(аз не вярвам в правото Му на Смърт)
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.