Aug 15, 2012, 10:54 AM

Аутсайдер 

  Poetry » Civilian
487 0 5

Аутсайдер

 

Ега ти избелялата фраза -

„с дъжда сме лиричен събрат”!

А аз си подбрах за другарка,

напук на модните гарги,

къртицата сляпа и жалка.

Дълбаем си с нея без бряг и посока,

без клетка, без двойна ключалка.

Не искаме нито сега, нито нататък

да бъдем в тълпа откачалки.

 

Сънят ми, прегазил закона и лука,

замирисва иманярски проклето:

криви се напук

и разбутва табутата

в поставангард и чиклит* сюжет.

А заран разказвам:

- не дяволска скука, а с ангели

пях и върлувах до утрото.

След туй пък сериозните бърчат носле:

„Май не сънуваш добре?!”

 

У дома нямам часовник Версаче,

нито бълбука будилник.

Древна клепсидра** обаче

свети в очите на тигъра –

стайна редакция котка –

кой е будувал през вълчите нощи,

кой е замижал над мишия улов,

кой е погалил врага си със лапка

кой се е хранил до другия...

 

Днес след закуска една Тайна прошепна:

няма време и минало

в субсвета на ядрото.

Само сблъсък  между частици.

Епохи от взривове.

Без Бог.Без Любов.

Антиматерия и нечовечна Мистерия.

Мъча се да стигна

при нея. Ще започна от там

Началото на доброто.

 

 

*чиклит – модерен роман от и за жени.  

**клепсидра – древен уред с вода за измерване на времето.  

 

© Златина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??