Jan 2, 2013, 9:19 PM

Автореквием на старата година 

  Poetry » Other
651 0 3

Всички славите Новата. Деколтето ù кичите
с колиета от перли – мир, любов и надежда.
Аз на прага стоя – стара, грозна и ничия.
Никой моя смълчан силует не поглежда.

Моя вехт календар запокитихте в кофата –
като снимка на мащеха в мръсната урна.
Не за мен са шампанското, песните, строфите,
няма многая лета, нито весела, сурва...

Е, аз тръгвам – сред пукота див на пиратките,
президентът чете с приповдигнат тон тоста...
Бях щастлива, че заедно бяхме за кратко –
но е време вратата зад мен да залостите...

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??