Nov 24, 2010, 2:03 PM

Аз есенно съм влюбен в Пролетта 

  Poetry » Love
579 0 10

Аз есенно съм влюбен в Пролетта

/ по Елена Позднякова /

Аз есенно съм влюбен в Пролетта...
Толкова късно, безнадеждно, не на място...
Когато вече близко е смъртта,
когато на душата ми е тясно...

Аз есенно съм влюбен в Пролетта...
Насън се стряскам... Пак цъфтят бадеми!
На праскови се къпя във цвета!
В лозниците поставил съм калеми!

Аз есенно съм влюбен в Пролетта...
а тя е млада, трепетна и мила!
Тя - лястовица, къпе се в роса!
Тя е Вечерница, за мене заискрила!

Сватовници... със злато от листа...
а слънце зад ресниците занича...
Аз есенно съм влюбен в Пролетта
и я сънувам в рокля от кокичета...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??