Jan 7, 2008, 3:23 PM

Аз и Тя 

  Poetry
1076 0 5

Аз и Тя

Бяхме приятелки - Аз и Тя,

деляме си залък, мечти и съдба.

Пораствахме заедно - Аз и Тя,

ни малки, ни големи - просто деца.

 

Живеехме с нея врата до врата,

заедно започвахме и завършвахме деня.

Правехме с нея беля след беля

и болки споделяхме и мъка, и тъга.

 

Уморени и забързани намирахме време

да чуем на другата тежкото бреме.

Играхме в снега, играхме билярд,

разсъждавахме двете над сложния свят.

 

Преживявахме двете проблемите трудни,

споделяхме радости, стояхме нощем будни,

говорихме си, смяхме се, пеехме дори,

плакахме заедно и си разказвахме шеги.

 

И когато, замръзнала от студа житейски,

имах нужда от убежище, знам,

намирах го в двустайния на етажа шести,

приятел и опора намирах там.

 

И минават си дните и порастваме ние,

но оставаме си приятелки - Аз и Тя,

и напълно заслужено ще кажете вие,

че делим залък, мечти и съдба.  

 

 

© Мими All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • За жалост провали всичко....Но все пак 6
  • И това ми хареса...Поздрав!!!
  • Ех,че хубаво приятелство!Дай Боже всеки му!Прекрасен стих!
  • Идеята много ми хареса, а и самия стих!
    Поздрав и много успехи!!!
  • Добре започваш и първите три куплета ми харесват...Имат идея,но после нещо се губи или може би повтаря.Все пак добър опит.Продължавай!!!И добре дошла...И напиши за някой момък да видиш,че ще стане по-хубав стих!!!Успех!!!
Random works
: ??:??