Аз навеждам глава и забравям
за горчивия вкус на деня.
Всяка мисъл тревожна оставям
в най-далечния кът на ума.
Аз навеждам глава, но поглеждам
към вратите на другия ден.
Там далечните мисли подреждам
и денят е далече от мен.
© Петя Косева All rights reserved.