Dec 20, 2023, 11:58 AM

Аз съм 

  Poetry
141 4 5

Аз съм ти светулката, която
свети ти дори напук на зимата,
карат те да си забравиш името
моите целувки с дъх на лято.

 

Аз съм ти нетрайното глухарче,
по небето стихове изписало.
потърси го. Сред звездите смисъла.
Ако делникът ти сив нагарча.


Аз съм ти щурецът малко тъжен
и врабчето – щурото и весело.
Кой ли вятър мене тук донесъл е?
Себе си ли, любовта ли лъжем?

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??