Oct 30, 2012, 12:23 PM  

Аз съм този 

  Poetry » Civilian
788 0 19

Аз съм този,

който рекламите трябва да гледа,

а го кара на кисело мляко и лук.

Този, който често гладен си ляга,

но се буди...

     на съдбата напук.

Аз съм този,

който гледа театър -

в Парламента скандал до зори.

После чуди се как тъй господата

хем се карат и бият,

хем печелят камари пари?!

Аз живея с десет процента надежда

и купувам обувки втора, трета ръка.

Стискам счупени зъби,

към чужбина жално поглеждам,

ала любя своята красива страна.

Мене грабят, бият, мамят, обиждат,

 в съда дават право на пореден палач.

Аз подвивам уплашен опашка

и щастлив у дома се завръщам,

че съм жив и затвор отървах.

Аз съм този,

който мамят с Европа

и децата си чака до гроб.

Без сърца и души да се върнат,

ала  богати...

в родния край да умрат.

Аз съм този,

Вие горе сте други.

Вас не плаши и Бог!

Помазан дявол за вас се грижи май,

а за тези, до мен - Ад на земята

и обещания сладки за Рай.


 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??