Jan 12, 2013, 4:25 PM

Аз съм твоята река 

  Poetry
487 0 1

 

 

                                   Наблизо съм, ще ме познаеш

                                   по лудия цъфтеж на млада ръж

                                   и аромата на плодна земя,

                                   напоена от вчерашен дъжд...

 

                                   Ще ме чуеш - като шушукане,

                                   като вятър, разгръщащ тревите,

                                   като пролетно котешко мъркане,

                                   скрито в клоните на върбите...

 

                                   Аз отдавна изплетох пътеката

                                   и пресъхнал ще дойдеш, разбира се!

                                   Следвай пътя на нощните птици

                                   и пчелите, понесли меда си...

 

                                   И когато денят се стопява, и

                                   мълчешком удължават се сенките -

                                   зад завоя ще чакам притихнала.

                                   Аз съм твойта река, намери ме!

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??