Jul 3, 2014, 4:03 PM

(аз-ЪТ): крайна дестинация 

  Poetry » Other
953 0 3

 

 

рисувам ръце които ме прегръщат
а после
извайвам устни
които шептят обичам те
извънромантичната ми програма съдържа
две кайсии на ден
четири очи и две опашки
няколко думи
драпащи да се превърнат в стих
слънце над витоша
сини кецове
сладолед
снимки на залези
няколко повдигания на веждите
и зарядно за телефон

 

аз съм вентилатор
и ще ти духам
преди лягане
преди ставане
за да те разхлаждам
да те сгрявам
за да са ти изпразнени делниците
от неравноделно мрънкане
на крива маса
с анасонови лозунги
кой от кой по-битов
и неепилиран
ще напълня джобовете ти
със здравей и довиждане

 

аз съм буркан
с кубчета захар
за да са ми сладки целувките
аз съм чекмедже
със забравени дрънкулки
шоколад със 70% какао
за да са ти горчиво-блажени привечерите
слънчогледови семки
по площада за гълъби
листата по двора на село есенно време
далматиновото дърво по средата
и пясък
между зъбите на лятото
между хавлията и бедрата ми

 

лягам на пода
разтвори ме внимателно
прелиствай ме
гънка по гънка
извивка след точка
и ме преграждай с тялото си
направи ме храм
да се моля да не спираш
да направим нощта
по-добрата половина

 

аз съм папирус
подпиши ме с размах
и си отивай веднага
обичам да късам на парченца
всичко хартиено
следващият път си намери
дигитална красавица
и не ме занимавай с глупости

 

аз отивам да пиша

 

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Леле... !
  • Мисля, че съдържанието на извънромантичната ти програма е доста романтично.
  • следващият път си намери
    дигитална красавица
    и не ме занимавай с глупости



    аз отивам да пиша!!!!!!Коментарът-излишен!
Random works
: ??:??