Ако се бях родила, като екзотично цвете с аромат ухаещ,
Бавно искам да разцъфвам, да привличам погледите благи,
Винаги с наситени и колоритни цветове да радвам,
Галейки усмивките и настроения да приповдигам.
Дарен си както всяко същество с живот по божията воля.
Единствен е и не е честно някой да ти го отнеме.
Желая да се насладя, докато аз сама увехна,
Запазвайки си свежестта, а не със злоба стеблото ми да скършат.
Истината е, че съм човек, а не това прекрасно цвете,
Който притежава - чувства, реч и действа според интуицията своя.
Любов, отдаденост, привързаност - от това се ний нуждаем.
Милосърдието в нас да заговори, а пъклените мисли да изчезнат.
Не бива също да пропуснем шанса уникален.
Обич и приятелство, да ги подминем като знак крайпътен.
Пътеката към тях е стръмна и трудно проходима.
Решителност и оптимизъм ще бъдат нашият компас.
Себеотдаденост, обогатена с искрени и светли чувства,
Трамплин е за успех от мрак зловещ.
Устремени и с надежда, че с трудностите ще се справим,
Фатализмът бавно ще загуби своя чар владеещ.
Хуманност и жертвоготовност не са ни толкова присъщи,
Цепнатините в нашата душевност вече се уголемяват,
Честност, искреност, засенчени са от лъжи, интриги,
Шарлатани и измамници свойте мрежи пускат да ни уловят.
Щурм от животинска алчност и стремеж за власт
Ъглите на живота главозамайващо завзеха и ни атакуват .
Юмруци тежкозаличими ни нанасят с кроше в лицето,
Ясно казвайки ни, че светът върти се около оста им.
© Веселка Николова All rights reserved.