May 24, 2014, 7:59 PM

Азбука на доверието 

  Poetry » Other
768 0 11

 

 

Буквички,

капчици

кръв

и сълзи,

пришити към списък

с ненужни неща:

хвърчило,

часовник,

любов,

транспортир…

И когато извадиш със сила

от мен

сърцето, набучено

с

тирбушон,

ще бликне отдолу

тъга,

меланхолия,

рев

и стремителен гняв.

Ще се пръснат парченца

тиха печал

и на празното място

ще зарасне накриво

ужасната болка,

умъртвила с мълчание

бледите устни,

целували жадно,

изричали страстно

думи на обич,

думи на близост,

от които сега

са останали два

много силни

и тъмни

мъчителни спомена —

аз и ти

под липата във парка,

ти и тя

на твоята спалня.

 

И ще дойдат тогава

всичките буквички —

мънички белези,

мои спасители,

смели приятели,

лек

и слушатели.

Всичките буквички —

мое доверие.

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??