Aug 15, 2010, 11:57 PM

B тихото изгубвам смелостта си 

  Poetry
1075 0 5

B тихото изгубвам смелостта си

 

Преминах буреносните участъци,
но тепърва ме очакват взривове,
които ще оставят отпечатъци
върху всички мои крехки зидове.
Средлунните сияния и копнежи
ги има само в сънищата вечни.
А моите... безцветни са. И крехки.
И носят само пристъпи сърдечни...


Преминах буреносните участъци!
Но имам да преборя тишината.
А във тихото изгубвам смелостта си
и в плиткото ме давят сетивата.
И Ел Дорадо... позитивно се оказва
глупава история от книга с митове,
която неопровержимо ми доказва,
че безразсъдно е да раждам още стихове.


Да! Преминах буреносните участъци!
Ще се преборя ли сега със самотата?
И ще бъда ли (обляната в отблясъци)
влюбена метежна сила... в свободата?

© Цвет All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??