Баба Марта е отгледала
своя внук Април!
Толкова да е чаровен,
пролетен и мил!
Палав, весел и забавен,
радостен и жив!
По характер – благороден,
честен и правдив!
Само, с цел да забавлява
и ни оживи,
в един ден си позволява
весели лъжи!
Все по-слънчев,
все по-ласкав,
и по щедър става!
Няма как да бъде друг -
при такава баба!
© Ангел Чортов All rights reserved.