Sep 11, 2019, 9:22 AM

Бабата на тротоара 

  Poetry » Other
733 0 7

                   Бабата на тротоара

 

Баба на тротоара, приседнала мрачна сама,

в една ръка с копър, в другата с букетче цветя.

Цветя истински набрани от нея, от градината,

старата жена продава, за да изкара някоя пара.

 

В очите й се  вглеждам, виждам голяма Тъга,

продава своето, а се оглежда тя зад ъгъла.

Произвела е всичко сама със своята ръка,

седнала не да печели, а само да има за хляба тя!

 

Здравей бабо, как си, добре ли си ти сега?

Знам, че не е така, но е утеха за нея една!

Вземам всичко от твоята малка сергия,

вземи парите, сбъдни една твоя малка мечта!

 

Не, не искам ресто, моля, задръж го ти, така,

купи си хляб и месо, нека е усмихната врчерта!

Нека да има добро, но не само тук и сега!

Доброто, вярвам, че ще спаси нас, а и света!

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??