Jan 27, 2022, 9:06 PM

Бачкай 

  Poetry » Other
239 1 2

 

Бачкай душо за утеха,
Когато в къщи нямаш дом.
Ръкавите ти пак запретна
Да не влизат мисли с взлом. 

 

Блъскай от зори до здрач. 
С пот и кръв гради стени. 
Да се запазиш, в гнилост и печал, 
Отминали, откъслечни вини. 

 

Избърши челото, белким се смили
съдбата ти или оная с косата. 
И съден час дочакаш ти. 
Да се свърши, рестото не чакаш!

© ДИВИЯТ КОН All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??