Nov 16, 2018, 4:05 PM

Баща си, Боже. Имаш син... 

  Poetry » Other
1627 21 37

Знам, въ́лче време е, безбожно
и лек молитвите не са,
но вярвам сляпо, че възможно
е и се случват чудеса.

 

Поглеждам старата икона,
молитви никакви не знам,
но вярата не е в канона,
в поповете и в тухлен храм.

 

За себе си не искам, Боже!
Каквото трябва си ми дал.
Целувка – стигма, хляб и ложе,
душа от думи, път сред кал.

 

Ти знаеш, че не натежава,
по мярка кръст си ми сковал.
Парите, славата са плява.
Прати ми, Боже ангел бял!

 

Да осветли с надежда мрака.
Да бъде, Боже, и амин!
За майката, която чака.
Баща си, Боже. Имаш син...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??