Върви момчето и говори на морето,
залеза очертава пътека, тъмно е небето!
Една красива морска диря една,
лунна пътека, преди да падне нощта!
Върви момчето и говори с морето!
-Кажи ми мое море, защо така.
Защо сме пак сами тук сега?
Защо сме само с мама, без баща?
Къде е той сега, сигурно е на работа!?
Защо в Живота случва се така,
защо разделиха се татко и мама?
Прехвърлят си един на друг Вина!
А ние растем порастваме Сега,
далече от тате, с нашата майка.
Да, тя е майка ни Една, добра,
но липсва ни много и нашият Баща!
Морето момчето сякаш го разбра,
изпрати му веднага Голямата си Вълнá.
Ще предаде на Татко му неговите слова!
Момчето взе си довиждане с морето сега,
усмихна се, вдигна с вяра наведена си глава!
© Валентин Миленов All rights reserved.