Dec 23, 2021, 7:08 AM

Бавно 

  Poetry
235 0 2

БАВНО

Си отива лятото от мене.

Стъпва на пръсти

и се свива денят

под синьото на небето,

в което лястовиците

забиват крила.

Искам денят да е дълъг,

да не идва нощта.

Лятото измива прашните си нозе,

скоро ще обуе обувки,

ще заплете светулки в косите си,

ще ми прошепне да не тъгувам

и ще тръгне върху белите крила на щъркелите.

Ще свия спомените,

ще ги сложа на тайно местенце,

ще ги докосвам, когато потрябва-

да ме топлят.

Цяло лято подреждах спомени.

 

Мая Тинчева

© Мая Тинчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Милена Френкева.
  • Бавно си отива, защото го обичаш. Само първият ред е толкова поетичен и после го прочетох цялото бавно и сладостно, защото на всеки ред просветва обич. До последният ред, който също е много поетичен
Random works
: ??:??