Jul 31, 2016, 8:43 AM

Бели орхидеии 

  Poetry
473 0 1

Орхидеите повяхнаха без време

след тях остават само падащи листа

и тишина, която шепне: 

"Всяка глътка въздух е крачка към смъртта".

 

Потънали в мисли за игубеното наше време

рисуваме умиращи цветя

възхвалявайки отчаяния опит на твореца

да запази някогашната им красота.

 

И всяка следваща картина,

безмилостно ограбва ударите на сърцето,

цената за връщането на това

от обществото що ни бе отнето.

 

А на плочите, извезани с наште имена,

ще никнат нови орхидеии,

готови да подлъжат следваща изгубена душа.

 

 

© Йоана Кирилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??