Oct 20, 2014, 1:43 PM

Бели ризи за черни дни 

  Poetry
1197 0 14

 Подноси беднякът последната риза.

(Той имаше две, но едната се скъса.)

Библейският ближен не беше наблизо -

отдавна да беше поискал дела си.

 

Беднякът си нямаше бели пари.

За черните дни беше бялата риза.

Облече я, белна, а после откри,

че всички го търсят, да им я харизва.

 

Но, жалко - не стана на никого тя.

Последните ризи такива ги правят -

или, с белоснежни крила на гърба,

или, с изключително дълги ръкави.

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??