Аз чакам своя Ковид, на крака!
Не трябва - от Съдбата да се крия!
В хладилника си имам мусака,
а в шкафа ми - е пълно със ракия!
Симптомите ги зная - до един!
Приготвил съм за тях едни мотики:
За мирис, аз ще пия хубав джин!
Вкусът ще си оправям със мастики!
Главата - ако днес ме заболи,
и колики - закъркат сред корема,
ще счупя три ампули аналгин,
и с водка - наведнъж ще ги поема!
За кашлица ще пия - д-р Тайс!
С Просеко и със топла - Кока Кола!
Ще пия също черен, леден чай,
за задух - а дори - за гърлобола!
А вдигна ли в един прекрасен ден -
висока до върха температура,
ще гълтам аспирините край мен
с червено-бяла гроздова тинктура!
Готов съм да посрещна този звяр!
На градус. Без и миг да се страхувам!
След него ще замина за - ЮАР!
Там с Дени и с Ирина ще лудувам!
Там тримата ще яздим крокодил,
и ден, и нощ сред Слънчевият Сити!
Той може, и да бъде - от винил,
но тримата ще бъдем - ненаситни!
Юри
Йовев
Ноември
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.