Sep 3, 2011, 2:46 PM

Безадресно, но с получател... 

  Poetry
928 1 21

Триста дявола у мен беснеят.

Триста ангели във бяло дишат.

Триста музи нека да немеят -

мога само за една да пиша.


Не мирясват мислите за нея,

луднали по къдри дяволити.

И макар че ангелски не пея,

музика в очите ù е скрита.


Със Орфей не мога да се меря.

Нито с Евредика я сравнявам.

Просто искам думи да намеря,

за това, което осъзнавам...


...Нека дяволите да беснеят.

Ангели от завист да въздишат.

Триста музи нека да немеят -

мога само за една да пиша.



© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??