Mar 6, 2024, 1:12 PM

Бездомни тайнописи 

  Poetry
79 0 2

БЕЗДОМНИ ТАЙНОПИСИ
 

Кой шепне в тихото усое

среднощ, когато всички спим?

Светулка ли взриви покоя

в уханията на жасмин?

 

Порой след нея е преминал

и сринал птичите гнезда.
Жена с дъждовна пелерина   

премете през нощта града.   

 

След стъпките ѝ по стъклата

течаха бързеи добри.

Аритмията на водата   
в улука блъска до зори.  

 

И стават думите излишни

в прелюдията на дъжда –

щом облакът ревнив въздиша

и издимява – без следа.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??