Apr 10, 2024, 9:29 AM

Безгрешната светица 

  Poetry » Civilian
90 0 4

The work is not suitable for people under 18 years of age.

Безгрешната светица поучава
и с люти клетви грешниците гони
с амбицията на луда крава
под напора на праведни хормони.

Тя знае всичко, как е и защо,
и няма друга правда извън тази,
която тя размахва все едно
е брадва - уж е обич... а как мрази...

От лицемерие подобно имам гнус!
И от такива на онази работа ми писна!
Светици пътници на адски автобус
полезни за света, като за тестис, киста!

А огледалото мълчи пред тях и величаят
очите им това, което там се отразява -
Те Знаят, само те еднички Знаят, че е Раят
единствено за тях... а дяволът от скука се прозява...

Такива точно имат топло място
сред неговите царствени палати -
Безгрешната светица, като куче бясно,
глава над думите ми тука ще поклати.

Все някоя такава ще ме прочете
и яростта си ще покаже в свята правда -
Очаквам го, но тя Дали ще разбере,
че светостта е всичко друго... не и брадва!...

07.04.2024.

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мерси, Латинке, за коментара.
  • "Ако кажем, че не сме съгрешили, правим Бога лъжец и Неговото Слово не е в нас." (1 Йоан 1:10)

    Благословен ден, mislitel (Георги Каменов)!
  • Значи, така ми е писнало от такива, като лирическата (но полът няма значение), Жени, че не е истина - и лошото е, че са навсякъде!...
    Идва ми да вия направо.
    Мерси за коментара и отношението, оценявам го 💐
    ПП
    Сега се сетих, че много точно съм описал това писване в третия куплет 🤣
  • "с амбицията на луда крава
    под напора на праведни хормони."
    –––––
    !!! финалът също...
Random works
: ??:??