Dec 28, 2009, 10:40 PM

... безостатъчни мисли... 

  Poetry
725 0 24

 
... безостатъчни мисли...


Мислите си мумифицирам.
Които за теб съм написала.
Така е абсолютно сигурно,
че няма да дадат фира.
И не бих те в случайност
издишала.

Миговете заключвам.
Смисъла. Нетрайното.
Поемам дъх, преди оня вик,
който ще избухне като Етна
и ще разпръсне бездумните
тайни.

Заключвам себе си.
С косите на нощта.
Преди да се разпръсна
без остатък.
Боли от светлина.
Гася свещта.
Ще светиш етерично.
И некратко.

Потапям си Душата...
Формалин.
Ще бъде чиста. И по-свята.
И тръгва нощна... все не спи...
С надежда да те срещне...
... по Земята...

© Таня Георгиева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??