May 2, 2014, 9:16 PM

Безсмислен 

  Poetry » Other
545 0 0

Строшено  огледало
Изцапано с кръв
Мъртви  цветове
Безлични страхове

Звукът се усилва
Поробени желания
Притъпена болка
Плахи стенания

Очаквам дъха ти
Пречиствам душата
Страхът е лудост
Като кръв капе росата

Блещукащи отвори
От небето ме следват
Като погребален марш
Болката напредва

Виждам образи
Студени и прозрачни
Фрагменти и звуци
Вкусове мрачни

Няма от тях къде да се скрия
Сънувам безспирно в черна помия
Чувам глухо презрение
Хубав ден за погребение
Невинен, студен израз
Вторачил се нейде в скалата
Бледи устни, без грим
Шепнат без сила в мъглата

Скитник в пустиня
Войник без вяра
Оголени кости
Прокудени, стари

Безсмъртна любов
Горяща в сълзи
Архитекта на болката
Безмълвно пълзи

Тежък твърд камък
В сърцето кораво
Дните безкрайни
В тягост минават

Оловни фигури
Задавени в кръв
Роби на здрава
Естествена връв

Разкъсани нерви
Сляпо отчаяние
Изоставени думи
Блудкави признания


© Златин Неделчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??