Случайно си заседнал във началото,
от сутринта си самотния отшелник
и сънен пак се спъваш във стъпалото-
безспорно този тъмен ден е понеделник.
Някакво задръстване в главата ти
навярно те подтиква да избягаш.
Иска ти се да не си проспал мечтата си,
в която безрезервно се раздаваш.
Потънал си в натрапливи безсъния
и безсъзнателно препускаш сам
през прилагателни и „красноречия”-
проклинаш злобно стария Адам.
Заседнал във началото на края
си мислиш: /-Аз тотално съм сломен/,
ако прогледнеш ще докоснеш Рая-
днес е просто лошият ти ден.
© Николина Милева All rights reserved.