Oct 25, 2008, 11:05 AM  

Грях ли е? 

  Poetry » Love
638 1 21

Напразно се бориш с таз обич у теб –

тя вече изпълва душата ти.

Отчаяно чувстваш как бързо расте

и даже прилича на щастие.

 

Сега само той ти е изгрев и залез.

Направи деня ти красив.

За първи път в тебе огньове разпали,

но ти със сълзи ги гасиш.

 

Защото си мислиш, че обич крадеш

и чуждо гнездо разрушаваш,

жестоката мисъл за грях те яде

и молиш се Бог да прощава.

 

А може би грях е самото желание,

което те хвърля във транс

и тайно превръща сърцето ти в рана?!

Любов  – като Ад, като Рай!

© Елица Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??