Jun 12, 2020, 2:26 PM

Безумен сплит 

  Poetry
888 0 1

Отморявам се бавно, вживявам се просто,

ако всеки насрещен въпрос

ми отвърне с въпрос, гледам го странно

и продължавам по своя си път.

 

Скрити улички търся, мразя пошли площади –

предпочитам  да изтъркам някои и друг галош,

но да търся сама изхода, макар и трудно,

без да питам накрая,

а мен

да питат защо.

 

Съществуваме явно и безпощадно –

спрели сме гарите, свиркаме стоп!

Стоплили пламъци, вием фанфарите,

теглим по някой и друг хомот.

 

Требнена сила все се провира  –

усмивка – профил, анфас.

Щяло прищяло аз ако ида,

няма да има парад,

 

а разобличение на всички престорени

смешни човешки съдби,

стъпили яростно в себе си сладостно,

преследват какво ги боли.

 

Промъкната смъкната одежда предлагам –

истинска, не е от злато, сребро –

сламена, непрехвалена,

но знае защо!

© Велина Караиванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, успехът, постигнат сам, без чужда помощ, е най-ценното нещо, което човек може да постигне!
Random works
: ??:??