Усещане в най-късните доби:
Сънища им ласкаво се привличат
Насред прашни полета
Като целувки по напъпнали клони
Нередили сладостта си
В парада сияен на красотата
И нейде във задните улички
Облачни, телата им се търкалят
И неусетно пропадат
Над долина от индуструални полигони
С устрема на придошлата река
Отприщена след целибата
Забравили всички забрани
Подлудели от страсти
И с похотливи закани
Прогонват и Буда, и Сатаната...
Като жажда прииждащи
Обвили с дъха си мраморен образ
Еротично заоблен в най-нежните форми
Плъзгащи се по равнината им гладка
С устни рисуващи онези контури
На бедрата и гърдите овални
Следите си мокри оставят
И с ефирни докосвания прелитат
Носени към зората си пеперуди
Открили на цвета най-тайното място
Изохкал под тежестта им
Но се наместват
И вече са камъка и водата
Отмерващи с тласъци, като махало
На лишеното от време амплитуди
С плисъци от талази
И задъхани, нажежени секунди
Разтърсващи до дъно
И тялото, и светостта на душата...
Блъскайки се един в друг
Така, както морето прави любов със скалата
Или Вселената
Сливайки ядрата на разгонени два атома
Намерили своя оргазъм
В изпълнил се миг на ново начало
А после летят безстелени, прегърнали
Удоволствието и свободата
В три след полунощ
На сънищата си
Целуващи се още по-еротично
Намерили себе си в това Сътворение
Докато щурците неуморно им свирят
Химните си за любовта
Онази в която все още сънуват
Уловили какво е да са частица безвремие...
© ГФСтоилов All rights reserved.