Който иска да бъде враг на жената,
Направо си слага главата в торбата.
Няма да питам за чуждото мнение,
Дано Бог помага да взема решение.
Омръзна ми да съм слаба, нерешителна,
Да понасям физиономията презрителна.
Трябва вече нещо да предприема
И в неизвестната посока да поема.
Не мога да бъда зла и отмъстителна,
Защото душата ми е чувствителна.
Но много съм огорчена от тая обида
и тихо, и кротко от тук ще си отида.
Страхувам се безкрай от неизвестността
И ако не ме подпираше и болестта -
Нека ме корят за бягство и грях -
Отдавна бих тръгнала. Защо не умрях?
© Нели All rights reserved.