Oct 10, 2017, 11:16 AM

Бѝле 

  Poetry » Love
802 5 13

Една догаряща жарава
не грее повече от любовта ми,
пожарът може да изгаря
ще пиша с въглен. Да не ме забравиш.
Дори да се превърна в пепел,
от нея ще поникнат силни -
полета с дива теменужна плевел -
туй, закъсняло мое бѝле.
А ти ме стопляй, че изстивам.
От мъка се стопих, но светя.
Аз цял живот за теб се взирам
с очи накрая за прощално цвете.
А как ми се живее още,
сърцето ми до твоето да бие
и без вина да ти поискам прошка,
светът да бъде цял. И да се вие.
В изплакани сълзи да избуяват
лила́вите ми блянове и страсти
докато дишам, се надявам
да изживея твоята прекрасност...

 

Danny Diester
03.10.2017

 

 

© Данаил Антонов All rights reserved.

За мнозина тези лилави цветенца са нищо повече от плевели. Те бъркат! Дивата теменужка е красива, но и вкусна! Дори някои я определят като здравословна храна!
Можете да овкусите различни ястия с нея. Изследванията сочат, че тя помага за предпазване от рак...

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??