Dec 27, 2017, 11:02 AM

Билково стихотворение 

  Poetry
663 6 9

До теб ми е възможен всеки полет
в свещените предели на очакването.
Не ме завивай — да останат голи
перата на посоките изплакани.
 

Всевишните слова ме нараняват,
защото съм безпримерна до болка.
Прегазвам с поглед цветната тинтява
и вместо чай, ти давам обич — толкова,

че да лекувам бивши дългокосия,
да разболявам днешните ти мисли,
а римните ми строфи — на откоси
да ги валят (дори и ненаписаните).
 

Не се чудѝ на тази злъч внезапна!
Обичам те предълго и мъчително.
Решѝ — преди тинтявата да капне —
дали ще пиеш чай...

или очите ми!

 

 

---

© Станислава All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??