"Човек винаги може да намери нещо, за което да е благодарен, независимо колко са се забатачили нещата"
из "Долорес" - Стивън Кинг
Благодарна съм на Бога
за моите братя и сестри,
а житейските несгоди
душите здраво ни вгради.
Благодарна съм на Бога,
че баба, дядо ми запази,
че усмивка, щом ни видят,
на лицата им полази.
Още има дни, когато
с гневен поглед Го следя
и обиди, и заплахи
мъча се да озаптя.
И си мисля "мъдро" всъщност,
че от цялата помия
и непоносимата воня,
едничка дума ме изправя -
простичко Благодаря!
© Гъсеница All rights reserved.