Oct 23, 2023, 7:21 PM

Благодаря ти, Господи! 

  Poetry
185 2 5

БЛАГОДАРЯ ТИ, ГОСПОДИ!

 

… забравих вече колко време мина, откакто съм дошъл на този свят,

обаче с всяка следваща година, сполай ти, Боже, ставам все по-млад! –

вървя по праведните Ти пътеки! – загърбил слава, власт – и суети,

щастливец съм да бъда Твой навеки, че с много Обич Ти ме приюти.

Отвъд проводих пролети и зими, пък и безброй изстинали слънца.

 

Из хилядите ми несръчни рими се наиграхме с Теб – като деца! –

сега се приближавам към Безкрая и всеки миг ми става все по-скъп,

за всяка своя болчица нехая! – Ти никога не ми обърна гръб.

Молитва си мълвя във храма ничком и те обичам – мой небесен Брат.

Благодаря ти, Господи, за всичко! – с което ме дари на този свят.

 

10 октомврий 2023 г.

гр. София, 8, 40 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??