Jun 10, 2008, 4:49 PM

Бобец със люти чушлета 

  Poetry » Phylosophy
706 0 4

 

БОБЕЦ СЪС ЛЮТИ ЧУШЛЕТА

 

До топлото огнище,
приклекнал сам,
аз бъркам
в черното котле
чушлета с боб
да се наям.

И пак изтръпна ми крака
от тази стойка, неудобна,
но къкри вътре
бобеца.
И хич не ща да знам,
ще ям!

Туй ястие народно
и тъй богоугодно
макар и малко жежко,
то хич не ни е
тежко.
Ще го ям горешко!

И свеж като Христос
със рибите в ръце,
готов съм всеки демос
да взема аз присърце
и след бобеца горещ
да тропнем и хорце.

Загребвам със черпака
и кусам, и сумтя,
и след всяка хапка яка
разбирам мъдростта,
че светът е оцелял,
защото е и ял!

 

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??