May 16, 2012, 12:11 PM

Бодлив и неприличен... 

  Poetry
1307 0 28

В мен няма Аполон да припознаеш.

Сократ от мойте мисли не наднича.

Дори с длето и чук да ме дълбаеш,

пак няма на Давид да заприличам.

 

Със мъдрости не ме надви живота.

Не ми вървяха сложните уроци.

Крадях си изкушения с охота -

подвластен на човешките пороци.

 

Смутена си и поглед плах извръщаш -

отдавна, мила, мен са ме предали...

Магарешки бодил не се прегръща,

а както казват: кучета го яли.

 

На пролети обръгнах и на зими.

С изтекъл срок са всичките ми дати.

Сезоните ми - скучно предвидими...

Не съм удобен даже за приятел.

 

Дори не знам дали си струва риска -

такъв един - бодлив и неприличен,

но ако ти, любима, го поискаш,

до сетния си трън ще те обичам.

© Димитър Никифоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??