Снегът ли се топи?
Или изгряло слънце
е лекичко в духа ми?
Усмиката отива
на всякакво лице-
и крача, бодро дишам
с акъла на дете.
Но... ама че въртене
е туй лежерно скитане -
лениво, прозаично
в доброто намерение.
Не ни е нужно много
да грабнем провидението -
една красива дума,
едно добро решение.
23.12.2009г.
© Ангелина Кънчева All rights reserved.