Nov 5, 2008, 1:56 PM

Бог ни даде, а дяволът взе 

  Poetry
1774 0 16
Не пробляснаха ярки звезди.
Не разтвори душата си синя небето.
Захладняха в очите ти сиви мъгли
и се спуснаха мокри по моите...
Като сенки се лутаме днес
по ръба на отминали сънища.
Бог ни даде, а дяволът взе
полилеите звездни - мечтите ни.
И от страх, че си тръгва от нас
любовта, тази лунна измислица...
задълбахме под яма стени
да зазидаме светлите пътища.
Не отведе ме там, където гори
онзи залез, изтъкан от лъчите.
Паралелно се питаме, и мълчим...
загнездили със пропаст очите.



© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??