Jan 5, 2023, 6:41 PM

Богоявление ’2023 

  Poetry
373 1 1

БОГОЯВЛЕНИЕ ’2023

 

... когато утре Бог ми се яви –

и аз, нали съм адски тъжен чичко,

ще му река: – Сполай ти! C 'est la Vie!

Благодаря ти, Господи, за всичко.

 

Сполай ти, че със моя черен хляб

отгледах две жени, деца – и внуци.

Ще ги прегърна – грешен, сам и слаб,

и не размахвал никога юмруци.

 

Тъй праведно живях, че ми се ще

животът ми Отвъд да се повтори? –

и пак да се раздавам – до стоте,

във стихчета под звездните простори.

 

Пак да подавам всекиму ръка.

И да вървя с протегната душица.

И всяка поднебесна живинка

да ми е светъл братец – и сестрица.

 

Изчезна ли, от мен ни вест, ни кост.

Ще литне нейде сянката ми птича.

Слез, Боже? И бъди ми светъл гост! –

на прага си пред Теб ще коленича.

 

5 януарий 2023 г.

гр. Варна, 13, 15 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??