Apr 1, 2024, 8:16 AM

Божественият химн на Светлината 

  Poetry
92 4 2

БОЖЕСТВЕНИЯТ ХИМН НА СВЕТЛИНАТА

 

... проводих най-добрите си лета, но всякоя секунда ми е свята –
щом слънчицето грейне, си чета добрите писмена на светлината,
човек ли е, да му подам ръка, дори да ме захапе! – злобно куче,
Божествена е всяка живинка! – поне това през болките научих,
да ръсна хляб на зимното врабче, ослето си да напоя във дама,

 

да не отсичам никога дръвче! – освен ако не е за кръст на мама,
научих се на мравчицата път да сторвам – ако моя друм пресича,
че Бог – дори по пътя за Отвъд, ще подкрепи душицата ми птича,
не искам слава, почести, злата! – едно щурче без работа и плата.
Аз цял живот се уча да чета Божествения химн на Светлината!

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??