Sep 10, 2014, 3:14 PM

Болка 

  Poetry » Love
491 0 6

Боли... когато си далече
и спомените - скитници в нощта
огризват мисли в тиха вечер,
привързани с окови самота...

Боли... когато си до мене,
в света отвън не си принадлежим.
Усмивките ни са ранени...
любовници на страхове сме, виж!

Боли... когато ме излъжеш...
от истината повече дори,
а чувствата - с очите да ги вържеш,
в съмнения – ще оцелеят ли?

Боли... когато си във мене...
и като се върнеш в себе си.
Не е ли болка цялата вселена,
любов ако не може да роди...

Боли... и Бог го е боляло...
на кръста – от неверието ни,
страданието не лекува тяло,
душата може само да спаси...

© Михаил Цветански All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??