Болката
Колко сладко е да си живот,
клъвнал по смъртта.
Топла радост е да си в имот
плъзнат от леда.
Къде да светиш, ако не
в тунели от „не знам“,
пилот на стара машина,
препускащ, можещ сам.
Как залутан в любовта
знаеш: мистерия - разкош,
вечно губен си натам,
повеят в очите скърцащ.
© Йоана All rights reserved.