May 23, 2009, 1:57 AM

Болят ли крилете във алено...? 

  Poetry » Love
1410 0 8

Утрото безмълвно днес лежи

и измерва всички разстояния.

Минало в гърлата ни горчи.

Бъдещето ражда издихания.

 

***

Ти и аз, и тази сива гара…

И какво ли счупи тишината?

И крещи Вселена много стара.

И пейзаж умира над реката.

И попиват мигове неясни.

И настръхва сивият перон.

И денят в очите бавно гасне

и изтръгва най-печален стон!


***

Птица плаче в далечните друми.

Болят ли крилете във алено…?

Аз отнасям неказани думи

в ъглите на твоето нямане…

 


© Виолета Зашева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??